Vår Story

"Jag hade två företag bakom mig. Nu ville jag se vad som hände om jag byggde ett företag som trodde gott om andra människor. Ett företag vars innersta drivkraft var att göra andra människor lite nöjdare med sina liv! Symbolen blev ett litet grönt hjärta. Och vi gör - IT för en gemensam värld! Det är fortfarande en bra beskrivning tycker jag." Kjell-Olov Högdahl

Det börjar 2009

Det är januari 2009. Kjell-Olov sitter på Scandic Hotell vid Skanstull och funderar på ett nytt företag. Det som snart kommer att bli The ITfied AB. Han har de senaste fem åren tillsammans med två andra byggt upp konsultföretaget Systemvaruhuset i Stockholm AB med 20 anställda. Detta hade han nu lämnat. Det var dags att följa nya ambitioner. Utanför fönstret är det mörkt. Bilarna åker in i södertunneln under hotellet. Regnet slår mot rutan.

En vision

Han vill bygga ett företag med tydliga ideal och värderingar. Ett företag med en Mission. Ett företag som vill göra världen lite bättre för alla. Ett företag som vill att allt fler, och till slut alla, skall ha lika möjlighet till välfärd och utveckling. Ett företag som är övertygat om att detta är möjligt. Ett företag som gör detta möjligt!

Han vill jobba med IT och med bra IT. Företagets produkter skall göra livet bättre, lättare och gladare för de som använder dem!

Det börjar

Som av en händelse Blinkers Brands ägare Peter upp. Han är där och genomför en fotografering. De samtalar en stund. Blinkers Brands arbetar med Corporate Branding. Precis vad Kjell-Olov behöver. Peter åtar sig uppdraget att arbeta fram namn och varumärke för det nya företaget.

The ITfied AB

I maj 2009 registrerar Kjell-Olov föreget The ITFied AB. Företagets värderingar, målgrupp och matchande logotyp hade tagits fram tillsammans med Peter och Blinkers Brands. Resan går nu vidare. Kjell-Olov har sina pågående konsultuppdrag att ta hand om. Men alla uppdrag flyttas till The ITfied AB som ett första steg att starta en större verksamhet.

ITfied®

Januari 2010 kastar Kjell-Olov loss ordentligt från övriga uppdrag. Han hyr ett kontor på sveavägen och börjar på heltid bygga upp The ITfied AB. Under våren faller allt fler bitar på plats. Ekonomiska medel i Kjell-Olovs enskilda firma förbereds för flytt till The ITfied AB. Grafisk profil tas fram i form av visitkort och web. Affärsidéer analyseras och ITfied® registreras som EU-vaumärke.

2010 - Kista Science Tower

Sommaren 2010 flyttar The ITfied till 31'a våningen i Kista Science Tower. Det är ett medvetet val. Här finns bra kommunikationer och en jättefin utsikt! Kista sjuder av internationella företag inom IT och telecom. En bra miljö att bygga upp ett nytt IT-företag i!

Välkommen till The ITfied AB. Smart IT för en gemensam planet!